Newsletter
Langue : Français

PressZwareMetalen.com

Voor de mensen die deze band niet kennen, Lord Shades is een Franse band die met The Rise Of Meldral-Nok het tweede deel van een (vermoedelijk?) drieluik brengt. Een drieluik dat het verhaal vertelt van de figuur Lord Shades welke een fantastische weg aflegt die in verhaal gelijkenissen kent met bijvoorbeeld Lord Of The Rings.

Nu klinkt dit eigenlijk wel heel prententieus, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit wel erg goed uitgevoerd wordt. De melodische/symphonische black metal die hier gebracht wordt, kent natuurlijk zijn gelijkenissen met een band als Dimmu Borgir, maar door het gebruik van een horde gastmuzikanten op een variëteit aan instrumenten blijft het geheel mooi organisch klinken en wordt het niet overdreven bombastisch. Bijvoorbeeld met Ancient Fears, dat vele elementen kent: het vertellende begin, hierna felle stukken met blastbeats en de keys erover. Een rustig en ingetogen piano deel. Eigenlijk de geijkte elementen, maar op zo’n eerlijke manier gebracht dat dat eigenlijk niet uitmaakt.

Zo is dit een album geworden dat naast de muziek een aardigheidje kent in het verhalende aspect. Ik kan me zo voorstellen dat dit sommige mensen extra aanspreekt. Heb je hier niets aan dan blijft er zeker een sterk melodisch/symfonisch black metal album staan. Wat ik niet onvermeld wil laten is het feit dat dit in eigen beheer is uitgebracht, maar toch super strak en helder klinkt en ook de prima verzorgde website van de band mag gezien worden. Wouter Kooy